Helårstält

Hos Eurotents hittar du ett brett utbud av Helårstält / året runt-tält. Ett standby-tält är en stor investering och det finns mycket att tänka på för att hitta ett tält med rätt funktioner och egenskaper. Eurotents tillverkar åretrunt tält av högsta kvalitet som bygger på noga utvalda material och lång erfarenhet av produkten. Vill du prata med någon av våra tältexperter så är du varmt välkommen att ringa eller maila till oss. 054 52 49 29, [email protected]

Filtrera efter pris
Varumärke
Djup
Säsong
Bredd

Visar alla 10 resultat

Vad är Åretrunttält?

Ett Åretrunt tält är ett fristående förtält, konstruerat för att tåla årets alla årstider och temperaturväxlingar. Även kallat StandBy tält och helårstält. Det står stadigt tack vare stabil stativ-konstruktion och kraftig kapellväv i alla väggar, och du behöver inte plocka ner det när vintern kommer.

Ett åretrunt tält är som en liten stuga intill husvagnen eller husbilen, och därför kallas det ofta för villatält. Ett standby-tält ger dig därför möjlighet att åka iväg med husvagnen eller husbilen medan tältet står kvar.

Det är en perfekt lösning för dig som vill tillbringa ännu mer tid vid husvagnen eller husbilen eller vill ha en permanent plats till den år efter år.

Vilka olika Åretrunttält finns det?

Kärt barn har många namn. Standby-tält, villatält, åretrunt-tält och helårstält är alla olika benämningar på denna typ av tält.

Tälten klarar och passar bra för vårt nordiska klimat. Ett åretrunttält ställer höga krav på stabila konstruktioner och materialval som håller över tid. Det finns både stora tält och mindre lösningar som delförtält.

I vårt sortiment några olika varianter av helårstält:

Eurotents – Ask & Embla

Eurotents åretrunttäl heter Ask och Embla. Både tältduk och stativ är tillverkat av starka och hållbara material, i väl tilltagna dimensioner. Kort och gott – tält konstruerade för att klara alla typer av klimat och årstider.

Vilka fördelar har åretrunt tält?

Det finns många bra skäl att välja åretrunt tält eller standby-tält till husvagn eller husbil:

• Slipp montering – Har du tröttnat på att montera upp och ned ditt vanliga förtält varje säsong? Ett åretrunt tält behöver du bara montera en gång, sedan står det där, och du kan enkelt campa under alla årstider.

• Stabil konstruktion – Ett åretrunt tält har en stabil och rymlig konstruktion och kan närmast liknas vid ett uterum. Vissa modeller, som Eurotents Ask, kan till och med utrustas med skjutdörrar.

• Flexibelt tält – Många husvagns- och husbilsägare uppskattar att standby tältet inte är modellanpassade för en specifik husvagn eller husbil. Det gör att du oftast kan byta husvagn eller husbil utan att behöva byta tält i samma veva.

Tänk på detta vid köp av åretrunttält

Det är viktigt att känna till vilka villkor som gäller på din campingplats innan du köper ditt standby tält. Dubbelkolla om det finns regler gällande storlek på förtält och om det är tillåtet att ha tältet uppsatt under vintersäsongen.

Vilket åretrunttält ska jag välja?

Välj rätt storlek

Det viktigaste är att välja rätt storlek. Dels ska det passa dina behov, dels ska tältet passa din husvagn eller husbil. Alla storlekar på tältet har en öppning i väggen mot din husvagn/husbil. Den öppningen har ett mått som måste täckas av din husvagns eller husbils långsida.

Som exempel har Ask 7+ en öppning som är 450 cm. Då måste husvagnen ha ett tak som är vågrätt i minst 450 cm. Har du en för kort vagn så viker taket ned för mycket så det glipar i hörnet på bakväggen.

Det finns också andra saker som påverkar hur stort tält du ska välja: Exempelvis campingplatsens storlek – hur stort standby tält får plats?

Estetiskt – En stor vagn och ett litet tält kan se knasigt ut. Detsamma gäller för en liten vagn med ett stort tält.

Tumregeln är: ju större tält du har, desto större husvagn behöver du ha. Vi hjälper dig gärna med detaljerna när det blir dags att välja året-runt-tält.

Jämför konstruktionen

Konstruktionen skiljer lite mellan Svenska Tält, Isabella Villa, Wera vivaldi och Eurotents Ask / Embla stativ, vilket påverkar hur hållbart tältet är och hur väl det står emot väder och vind.

Jämför exempelvis vilka dimensioner det är på stängerna i stativet – ju kraftigare stativ desto längre kommer det hålla och desto stabilare kommer det stå.  Eurotents aluminiumstativ är en av de stabilaste på marknaden med dimensioner om 40 x 40 mm.

Kolla också hur glest det är mellan takstolarna – tätare mellan takstolarna ger ett tystare tält när det blåser.

Hur är tältduken är fäst i stativet – Fler kederlister ger fler fästpunkter och är stabilare.

Vissa tält har burspråk, medan andra har en mer öppen planlösning. Det påverkar hur rymliga dina innerutrymmen blir och hur enkelt det är att möblera ditt tält.

Välj rätt material

Eftersom ett åretrunt tält ska klara att stå ute året om är materialvalet i tältduken viktigt. Valet står mellan ventilation eller väderskydd.

Andra varumärken har tältduk av akrylväv, medan Eurotents kapellväv tillverkas av kraftig  belagd polyester från Ten Cate.

I svenskt klimat väljer många polyester eftersom det ger ett bättre skydd mot väder och vind. Men i gengäld behöver ett tält av polyesterväv öppnas för ventilation med jämna mellanrum.

Välj rätt detaljer/funktioner

Skillnaderna mellan olika fabrikat är inte särskilt stor. Några tält har skjutdörrar eller vanliga dörrar med karm. Några tält har hängränna, löstagbara dörrar på sidorna, eller burspråk som tillval, och en del ger dig möjlighet att designa ditt eget tält efter eget tycke och smak.

Välj rätt montering

Alla fabrikat har sina egna monteringsanvisningar på 10-20 sidor. Två personer kan montera ett tält på en helg utan några särskilda förkunskaper. Vi rekommenderar att du först bygger ett ordentligt trägolv som har aningen större dimensioner än själva tältet. Vill du helst slippa så kan vi hjälpa dig hitta en professionell montör som gör det åt dig.

Våra mest populära året runt tält

Vårt mest sålda tältet genom alla år är Eurotents Vivaldi som 2022 döptes om Ask eller Embla beroende på modell.

Vad kostar ett åretrunttält?

 

Eurotents kraftiga helårstält Ask  hamnar på cirka 60 000 kr till ca 89.000 kr för deras största modell. Medan Embla modellen som tillverkas helt i PVC kostar mellan 90-100.000 kr.

I vårt utbud hittar du även fina verandor från Eurotents. Dessa verandor kompletterar ditt standby tält och kan fungera som en avkopplande hörna eller entré/farstukvist/kök.

Kontakta oss om åretrunt tält till husvagn

Som du märkt i genomgången ovan finns det något för alla när det kommer till året runt tält för husvagn eller husbil. Flera modeller ger dig stora valmöjligheter. Vi på Eurotents Tältvärlden vägleder dig gärna till rätt tält utifrån dina önskemål. Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer.

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.