Vintertält

För dig som uppskattar en vinter- och skidsemester är det perfekt med ett vintertält till husvagn eller vintertält till husbil. Sluta inte campa bara för att det är snö, blåst och kyla. I guiden nedan läser du mer om vad som är bra att tänka på innan du köper ett vintertält.

Djup
Säsong
Bredd

Endast ett sökresultat

Vad är ett vintertält?

Ett vinterförtält är ett förtält till husvagn och husbil som har en kraftigare stomme och tjockare väv än traditionella förtält. Dessutom har taket en brantare lutning. Lutningen gör att snön faller av taket. Detta tält är framtaget för att klara tuffa väderförhållanden och möjliggöra camping året om. På så sätt förlängs den traditionella campingsäsongen. Vissa modeller kan användas även på sommaren – då i form av ett smidigt resetält.

Vintertält har anpassade mått för att överensstämma med de regler som campingplatser i den svenska fjällvärlden bestämt. Vintertält är universaltält och inte modellanpassade till din husvagn eller husbil. Det innebär att om höjden mellan underlag och skenan på din husvagn överensstämmer med tältets höjdangivelser, så kommer tältet passa.

Förtält – Vinter

Att campa på vintern är en trend som bara växer. Det märker vi inte minst på att så många kunder väljer att köpa vinterförtält. I en modern husvagn finns det både bra värmesystem och isolering. Ett utsökt boende på din vintersemester.

Det är smart att använda den husvagn som annars bara skulle stå förvarad under vinterhalvåret, istället för att hyra eller köpa vinterstuga,. Kompletterar du din husvagn med ett förtält för husvagn på vintern, så har du en riktigt bra lösning för vintersemestern.

Vinterförtält & tillbehör

PVC-vintertält

Vanligast är det med PVC i väggar och tak. Fönstren har en bra kvalitet och klarar sträng kyla utan att bli hårda och sköra. Taket är utformat med en brantare vinkel, för att snön lättare ska glida av.

Tillbehör till vintertält

Stativen på dessa tält är kraftiga för att klara stora snölaster utan att ge vika. Vinterförtält kan också kompletteras med så kallade vintersäkringar, som innehåller extra stativdelar, för att tåla de mest extrema påfrestningar. Även stormsäkringssatser finns som tillbehör. De innehåller band och markkrokar, för att säkra ditt vintertält i hård blåst.

Vem köper ett vintertält?

Den typiske användaren av ett vintertält är ofta skidsportare som använder sin husvagn som bostad under veckorna i fjällen. Vintertältet är den perfekta entrén till husvagnen, där utrustning kan förvaras.

Vintertältet kan även användas som en mysig plats att vila på efter en heldag på skidorna. Oavsett så ger dig vintertältet en välbehövlig extrayta.

Vintertält husvagn & husbil – Tänk på detta

När du ska välja ett vinterförtält är det bra att tänka igenom följande punkter:

  1. Regler – Det första du behöver göra är att kontrollera vilka regler som gäller på din campingplats för vintercamping. Ofta finns regler kring storlek för tält som står uppställda under vintersäsongen. På Tältvärlden har vi vintertält som är speciellt anpassade för exempelvis det regelverk som gäller i Sälenfjällen.
  2. Höjd – Du behöver också kontrollera höjden från mark till husvagnens monteringsskena. Ett vanligt mått för vintertält är 235-255 cm. När väl du tagit reda på regelverk och monteringshöjd så är det en fråga om tycke och smak för att avgöra vilket varumärke och modell du väljer.
  3. Säkringssats – Om du har tänkt att ha din husvagn uppställd hela vintersäsongen med vinterförtältet uppmonterat, så kan en vintersäkringssats och stormsäkringssats vara lämplig att komplettera med. Då vet du att din utrustning står pall för de mest tuffa förhållanden.

Vad kostar ett vintertält?

Vintertält från Eurotents är det mest prisvärda vintertältet på marknaden

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.