Eurotents Embla 6+ åretrunt tält med extra djup

98 900 kr

Beskrivning

Eurotents Embla 6+, Ett kraftigt och fristående året runt-tält för årets alla väderlekar!

687 x 350 cm

Lämna tältet även om du tar med husvagnen på resan. Embla har samma stativ som Eurotens Ask och står stadigt i de nordiska förhållandena med sin konstruktion av 40 x 40 mm aluminiumprofiler.

Skillnaden mot standardmodellen Ask är att vi i detta tält istället har använt en armerad och svetsad PVC-duk på hela 610 gram/kvm istället för en vävd Ten-Cate duk med sömmar i front & gavlar. Embla finns i 2 modeller, Embla 5+ och Embla 6+ och ger en mycket rymlig känsla med sitt djup på hela 3,5 meter.

Eurotents Embla Året runt-tält introducerades i Sverige under 2022 men har innan dess sålts på den Norska marknaden med många nöjda kunder som resultat.

Stabil och “tyst” konstruktion

Eurotents Embla är året runt-tältet ger dig bekväm och enkel camping under alla årstider. Stativet är tillverkat av kraftiga 40 × 40 mm aluminiumprofiler som sitter tätt ihop.

För bästa möjliga komfort är front och gavlar fästa i stativkonstruktionen med hjälp av kederlister. Det ger dig ett “tyst” tält även om det blåser mycket. Stativet och kederlisterna gör Eurotents Embla till en mycket säker och stabil konstruktion som tål tuffare väderförhållanden än de flesta helårstälten på marknaden.

Smarta detaljer för god komfort

 • Varje fönster har fönsterklaffar med dragkedja som du kan fälla ned för större avskildhet eller när du vill stänga ner inför vintern.
 • I de bakre gavelfönstren sitter myggnät med öppningsbar fönsterfolie för en behaglig genomluftning varma sommarkvällar.
 • Tältet har tre dörringångar i fullbredd så att du själv enkelt väljer var du vill ha din ingång. Det underlättar också för möblering i tältet.
 • Embla har ingen sluss, så tältet sitter alldeles intill husvagnen. Detta ger din husvagn ett vackert utseende, samtidigt som du får full användning av utrymmet.
 • Embla levereras med ett snyggt mönstrat innertak. Det gör att taket inte lika lätt uppfattas som smutsigt, och håller sig fräscht längre.
 • Termotaket håller borta kondens mellan inner och yttertak men döljer även takets överliggare stilfullt.
 • Den specialgjorda bakväggen med fönster samt serviceluckor gör att du kan komma åt luckorna på husvagnen även om tältet ligger alldeles intill.
 • Bakväggens fönster ger ljusinsläpp till husvagnens fönster i den mån det faller sig så. Bakväggens konstruktion låter dig också välja ett större tält än husvagnens kaross, dock med vissa begränsningar.
 • Tätningskuddar monterade på bakväggen sluter tätt mot husvagnens vägg.
 • Embla levereras med ett bakstycke som kan dras i bakväggens öppning med dragkedja om husvagnen ska tas med, så att tältet förblir helt vädertätt även som fristående tält.
 • Den medföljande slusskappan förbinder tältet med husvagnen och gör konstruktionen vädertät ovanifrån.

Materialval

Emblas front och gavlar är sydda av en kraftig armerad PVC-duk på 610 gram/kvm. Skarvarna är svetsade istället för sydda. Det ger en slitstyrka och hållbarhet utöver det vanliga.

Taket tillverkas av UV-resistent och armerad PVC med svetsade skarvar. Med en tjocklek på 520 gram/kvm blir takduken mycket hållbar och slitstark över tid men inte för tung för att påverka stativkonstruktionen negativt.

Dragkedjor kommer från den erkände tillverkaren YKK.

Stativet är tillverkat i Tyskland av kvalitetsaluminium. Konstruktionen är av 40 × 40 profiler gör den ovanligt tålig och hållbar. Med rätt hantering av profilerna håller stativet ett helt liv.

Noga utvalda leverantörer ihop med vår långa erfarenhet av tillverkning av helårstält för den nordiska marknaden gör att vi känner hos helt trygga med att ge dig som konsument hela 5 års garanti på alla våra Eurotents Embla Året runt tält modeller.

Rekommendationer

Embla är ett helårstält som är byggt för att stå uppe året runt och tåla mycket varierat väder, men det betyder inte att allt du har i tältet tål samma behandling. Under en svensk vinter kan temperaturen fluktuera en hel del, kondens kan därför uppstå vid temperaturväxlingar.

Vi rekommenderar därför att du täcker möbler i slutet av säsongen och att du lägger kuddar och gardiner i husvagnen. Dessutom bör alla ventilationsöppningar vara öppna året runt för att säkerställa bästa möjliga ventilation. Att skapa en luftcirkulation är det enskilt bästa sättet att motverka ev. kondens

Tänk på vid montering!

För bästa möjliga resultat efter installationen bör höjden från golvet som tältet står på och upp till husvagnens tältskena vara 240 cm. Golvets storlek bör också vara något större än tältets golvyta, detta för att skapa utrymme för viss justering vid behov.

Golvet behöver vara plant för bästa resultat och för att få rätt tryck på tätningskuddarna mellan tältet och husvagnen.
Det bör vara minst 10 plusgrader vid montering.

Önskar du hjälp med montering av ditt Embla, kontakta oss för möjliga tider samt pris.

Levereras som standard med: Bakstycke, Gardiner, Termotak, Vagnskappa, Slusskappa
Tillbehör: Skjutdörr, Hängränna, Veranda, Fönsterbräda

Tekniska specifikationer:

 • Färg: Grå/Grå/Svart
 • Djup 6+: 350cm
 • Bredd 6+: 687 cm
 • Stativ: ALU-profil 40/40mm
 • Takväv: PVC-armerad väv (520 gr/m2)
 • Tältvägg: PVC-armerad väv (610 gr-m2)
 • Antal dörröppningar: 3 st
 • Termotak: Bomull
 • Vikt: Ca 250 kg
 • Övrigt: UV-stabila fönster

Golvmått Embla 6+, 687 x 350 cm, Tältets öppning mot husvagn är ca 440 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 692×358 cm

Obs, vissa av produktbilderna kan vara på annan modell för att visa detaljer.

ET Eurotents

Eurotents Embla logo

Om Eurotents

Med över 40 år i branschen har vi på Eurotents som syfte att utveckla och tillverka helårstält och förtält för den nordiska marknaden.

Vår filosofi är att kvalitet är något som alla skall ha råd med och det har vi följt genom de 40 åren. Vi designar, utvecklar och testar våra tält i Norden medan tillverkningen sker i Europa.

Det låter oss i större grad kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt pris samtidigt som vi bevarar vår innovation och produktutveckling så nära slutkonsumenten som möjligt. Ett bevis på vårt lyckade koncept genom åren är vårt helårstält Eurotents ASK. Sedan starten så är det sålt i över smått otroliga 4500 exemplar i Norden.

Det gör oss till en av de största och ledande leverantörerna av helårstält. Söker du högkvalitativa förtält till konkurrenskraftiga priser och marknadsledande garantier, så är Eurotents ett mycket bra alternativ.

Under 2022 bytte vi namn på hela vår tältserie för att ännu tydligare representera vår nordiska tillhörighet. Helårstälten kommer inte längre gå under namnet Eurotents Vivaldi utan döps istället om till Eurotents ASK & EMBLA beroende på modell. Samma tält som alltid men med nytt namn.

Ytterligare information

Vikt 250 kg
Bredd

Djup

Färg

Säsong

,

Stativ

Varumärke

Dokument

Eurotents Broschyr

Informationsbrev

Monteringsanvisning Eurotents Embla 5+

Monteringsanvisning Eurotents Embla 6+

98 900 kr

Delbetalning från 4 590 kr/månad

Fördelar med Eurotents

Du kanske också gillar …

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.