Eurotents Ask 7+ – Åretrunt tält i premiumklass

Det ursprungliga priset var: 96 900 kr.Det nuvarande priset är: 87 890 kr.

Beskrivning

Finns i lager för direkt leverans

Eurotents Ask 7+, Ett modernt och fristående året runt-tält som funkar i alla årstider!

727 x 350cm

Eurotents Ask är ett bra val för dig som vill ha ett helårstält som håller i alla väder. Tältet har en extremt stabil och säker konstruktion som gör att det passar säsongscampare bra. Dessutom finns det fyra olika storleksvarianter att välja mellan. Ask 4, 5, och 6 har ett djup på 3 meter och Ask 7+ har ett djup på 3,5 meter.

Stabil och tyst konstruktion

När det blåser hårt kommer du vara glad att du valde ett Eurotents Ask. Stativkonstruktionen är tillverkad av 40 x 40 mm kraftiga aluminiumprofiler som sitter tätt ihop. Både fronter och gavlar fästs med Kederlister för att de ska tåla tuffa väderförhållanden och stora påfrestningar. Det ger dig enkel och bekväm camping i alla årstider.

Smarta detaljer ger god komfort

 • Varje fönster har fönsterklaffar med dragkedja som du kan fälla ned för större avskildhet eller när du vill stänga ner inför vintern.
 • I de bakre gavelfönstren sitter myggnät med öppningsbar fönsterfolie för en behaglig genomluftning varma sommarkvällar.
 • Med tre dörringångar i fullbredd så att du själv enkelt väljer var du vill ha din ingång. Det underlättar också vid möblering. Vill du så finns en veranda att köpa till.
 • Tältet har ingen sluss, så det sitter alldeles intill vagnen. Detta ger din husvagn ett vackert utseende, samtidigt som du får full användning av utrymmet.
 • Levereras med ett snyggt mönstrat innertak. Det gör att taket inte lika lätt uppfattas som smutsigt, och håller sig fräscht längre.
 • Termotaket håller borta kondens mellan inner och yttertak men döljer även takets överliggare stilfullt.
 • Den specialgjorda bakväggen med fönster samt serviceluckor gör att du kan komma åt luckorna på vagnen.
 • Bakväggens fönster ger ljusinsläpp till husvagnens fönster i den mån det faller sig så. Bakväggens konstruktion låter dig också välja ett större tält än husvagnens kaross, dock med vissa begränsningar.
 • Tätningskuddar monterade på bakväggen sluter tätt mot vagnens vägg.
 • Bakstycket kan dras i bakväggens öppning med dragkedja om vagnen ska tas med, så att Ask är helt vädertätt även när det är fristående.
 • Den medföljande slusskappan förbinder ihop tältet med vagnen och gör konstruktionen vädertät ovanifrån.

Robusta materialval

Tältduk av TenCate

Ask tillverkas av de bästa materialen från de största leverantörerna i Europa. Tältduken är en av de mest kritiska komponenterna i ett tält. Eurotents Ask tältduk tillverkas av internationella marknadsledaren TenCate och är kvalitetsstämplade med “All Season Residential”-väv på front och gavlar. Det betyder att den är anpassad för det Nordiska klimatet och tål de mest krävande påfrestningarna.

Tak av PVC

Taket tillverkas av UV-resistent och armerad PVC som är svetsad i skarvarna. Med en tjocklek på 520 gram/kvm blir takduken mycket hållbar och slitstark över tid men inte för tung för att påverka stativkonstruktionen negativt.

UV- och saltvattenresistent sytråd från Gore

Sytråden som används i tillverkningen är UV-resistent och saltvattentåliga GORE TENARA. Det betyder att sömmen inte äts upp av väder och vind.

Dragkedjorna kommer från den erkände tillverkaren YKK.

Stativ av 40 x 40 mm aluminiumprofiler

Stativet tillverkas i Tyskland av kvalitetsaluminium. Konstruktionen av 40 x 40 profilen gör den ovanligt tålig och hållbar. Med rätt hantering av profilerna kommer stativet hålla en livstid.

5 års garanti

Eurotents Ask är tillverkat med den Nordiska marknaden i åtanke och därför lämnar Eurotents 5 års garanti för detta tält

Rekommendationer

Konstruktionen är gjord för att stå uppe året runt och tåla mycket varierat väder, men det betyder inte att allt du har i tältet tål samma behandling.

Under en svensk vinter varierar temperaturen en hel del, vilket ger upphov till kondens. Vi rekommenderar därför att du täcker möbler i slutet av säsongen och lägger kuddar och gardiner i husvagnen. Dessutom bör alla ventilationsöppningar vara öppna året runt för att säkerställa bästa möjliga ventilation. Att skapa en luftcirkulation är det enskilt bästa sättet att motverka kondens

Att tänka på vid montering!

För bästa möjliga resultat efter installationen bör höjden från golvet upp till husvagnens tältskena vara 240 cm. Golvets storlek bör också vara något större än tältets golvyta, detta för att skapa utrymme för viss justering vid behov. Golvet behöver vara plant för bästa resultat och för att få rätt tryck på tätningskuddarna mellan tält och husvagn.

Ska du montera tältet själv så finns ett monteringskit anpassat efter Ask som underlättar montaget.

Det bör vara minst 10 plusgrader vid montering.

Önskar du hjälp med montering av ditt Ask, kontakta oss för möjliga tider samt pris.

Levereras som standard med: Bakstycke, Gardiner, Termotak, Vagnskappa, Slusskappa
Tillbehör: Skjutdörr, Hängränna, Veranda, Fönsterbräda hittar du här…

Det finns reservdelar att köpa till vid behov.

Tekniska specifikationer:

 • Färg: Grå/Grå/Svart
 • Djup: 350 cm
 • Bredd: 727 cm
 • Stativ: ALU-profil 40/40mm
 • Takväv: PVC-armerad väv (520 gr/m2)
 • Tältvägg: TenCate-väv
 • Antal dörröppningar: 3 st
 • Termotak: Bomull
 • Vikt: Ca 240 kg
 • Övrigt: UV-stabila fönster

Golvmått Ask 7+, 727 x 350 cm,  öppning mot vagn är ca 450 cm,
Rekommenderat min.mått trägolv: 732×358 cm

Obs, vissa av produktbilderna kan vara på annan modell för att visa detaljer.

ET Eurotents

Eurotents Ask

Om Eurotents

Eurotents har utvecklat och tillverkat helårstält för den Nordiska marknaden i över 40.

Företaget designar, utvecklar och testar sina tält i Norden men tillverkar alla komponenter i Europa. Därför kan de erbjuda konkurrenskraftiga priser och konsumentnära innovation.

Helåstältet Ask har sedan starten sålt i över 4500 exemplar i Norden, vilket gör Eurotents till en av de ledande leverantörerna av året runt-tält.

Söker du högkvalitativa förtält till konkurrenskraftiga priser och marknadsledande garantier, så har vi flera mycket bra alternativ.

2022 bytte Eurotents namn på hela sin tältserie för att bättre spegla deras nordiska identitet. Tältmodellerna Vivaldi heter numera Ask och Embla istället. Men du kan fortfarande förvänta dig samma höga kvalitet och pålitlighet som alltid från Eurotents.

Ytterligare information

Vikt 250 kg
Bredd

Djup

Färg

Säsong

,

Stativ

Varumärke

Dokument

Eurotents Broschyr

Informationsbrev

Monteringsanvisning Eurotents Ask 5

Monteringsanvisning Eurotents Ask 6

Monteringsanvisning Eurotents Ask 7+

Det ursprungliga priset var: 96 900 kr.Det nuvarande priset är: 87 890 kr.

Delbetalning från 4 083 kr/månad

Fördelar med Eurotents

Du kanske också gillar …

Sök

Din semester börjar snart!
Sök efter ditt framtida förtält här.